badrumsrenovering i göteborg

Låt oss på Västra Bygg & Entreprenad skapa ditt drömbadrum. från idé till verklighet och in i minsta detalj.

Boka ett kostnadsfritt möte

badrumsrenovering Göteborg - västra Bygg

Kontakta oss för ett kostnadsfritt hembesök eller fyll i vår kontaktformulär för en offert.

Inget projekt är för litet eller stort för oss!

Renovera badrum

Att renovera badrum kan både kännas superkul och ganska rörigt på samma gång. Gör resan enklare och låt en expert leda dig rätt i renoveringsdjungeln. Boka in ett kostnadsfritt kundbesök. Träffa oss och få en detaljerad offert och all annan information du behöver till din badrumsrenovering.

Tydliga offerter – Glasklart vad du köper.

Rätt hantverkare
– Till dig och din badrumsrenovering.


Visualisering
– Få hjälp med 3D-skisser till ditt badrum.


Materialinköp
– ta del av våra Schyssta rabatter på kakel, klinker och badrums inredning.


Kontakter
– För allt du inte visste att du behövde.
Nedan så följer en detaljerad plan på hur vi på Västra Bygg & Entreprenad planerar ditt dröm badrum.

Hur mycket kostar det att renovera ett badrum?

Hur lång tid tar en badrumsrenovering att genomföra?

Vad ska jag tänka på innan jag påbörjar min

badrumsrenovering?

Vad ska jag tänka på under & efter att mitt badrum renoverats?

Badrumsinspiration

Boka ett kostnadsfritt möte

Hur mycket kostar det att renovera ett badrum

Priset på en badrumsrenovering i Göteborg styrs av fyra aspekter; timpriset på hantverkarna som ligger på mellan 550–800 kr dvs snickare, plattsättare, Rörmokare och elektrikern som är dyrast i arbetet. materialkostnaden, sophanteringskostnaden och transportkostnaden. För en badrumsrenovering i Göteborg av ett badrum på 4 kvadratmeter kan du räkna med följande kostnader:


Arbete – 220h*670 = 147 000 kr

Material – 55 000 kr

Sophantering – 9000 kr

Transport – 4000 kr

Summa – 215 000 kr

Summa efter ROT-avdrag – 170 900 kr
Till den summan tillkommer badrumsinredning, såsom kakel, klinker, porslin, blandare och tvättställ. Vi rekommenderar att du köper produkter av god kvalitet från kända varumärken som erbjuder garanti på deras produkter.

Dock sparar du hela 40% på all material genom att du anlitar Västra Bygg & Entreprenad för ditt badrumsprojekt

OBS Att detta är ett pris exempel på vad det kan kosta. Ha i åtanke att inget badrum är lik ett annat för allt beror på vad du har för underlag, krav, vad som behöver bytas ut och beroende på hur stort ditt badrum är.

Tid för att renovera badrum

Att renovera badrum i Göteborg tar i verkligheten längre tid än vad många tror. För att genomföra en totalrenovering av ett normalstort badrum på 4 kvadratmeter kommer det krävas 170–220 arbetstimmar.

Eftersom ett badrum är begränsat till ytan, kan ofta bara en person arbeta åt gången. Det innebär att rivare, snickare, målare, elektriker, rörmokare och plattsättare behöver arbeta i omgångar. Addera torktider till många av arbetsmomenten, så landar man på 4 arbetsveckor för att renovera ett badrum.

Om du har ett större badrum, eller vill ha avancerade lösningar i ditt badrum, kan arbetstiden sträcka sig upp mot 6 arbetsveckor.

Vi brukar säga att det är bättre att badrumsrenoveringen tar 4-5 veckor men håller i 20 år, än att arbetstiden är 2 veckor men du får en fuktskada efter 6 månader. Med 100tals st genomförda badrumsrenoveringar är vi tämligen säkra på våra antaganden. Och om någon har tips på hur man kan halvera arbetstiden är vi idel öra :)


Vad ska jag tänka på innan jag påbörjar min badrumsrenovering?

Den första frågan du ska ställa dig innan du påbörjar din badrumsrenovering i Göteborg är vilket resultat vill jag uppnå med min renovering? Det kommer styra många av dina val du behöver göra. Är det en underhållsrenovering jag vill göra? Ska jag renovera för att höja standarden? Vilka funktioner vill jag ha i mitt nya badrum?

Svaret på frågan kommer styra vilken budget du kommer behöva ha, hur mycket din inredning kommer kosta, hur lång tid projektet kommer ta att genomföra osv.
Garanti

Västra Bygg & Entreprenad följer Branchstandard och ger hela 10 årsgaranti på alla utförda badrumsrenoveringar.

Efter 10 år går ersättningsnivån vid en eventuell skada ned år efter år. Efter 20 år anser försäkringsbolag i Sverige att den tekniska livslängden på badrum är uppnådd och försäkringsersättningen blir då nästan obefintlig vid en skada. Därför är det inte ovanligt att många väljer att renovera badrum som endast är 10-15 år gamla.

Leverantörer av material

Nedan finner du leverantörer som vi  sammarbetar med. Här får du även ta del av våra rabatter som vi gladligen ger dig när du bestämt dig för att anlita oss för din bardrumsrenovering. anlitar du oss så har du hela 40% rabatt på badrums inredning, klinker och kakel. Det kallar vi för en riktigt nice deal :)

Svenska Kakel

deras ledord, Kvalitét – Kunskap – Service, är inte bara tomma ord. det är absoluta strävan och målsättning är att i alla sammanhang leva upp till detta så att du som kund ska känna dig trygg i alla avseenden. När du besöker dem så kommer du få maximal kundservice och som toppen av moset så har är det Fredrik som du frågar efter. Han vägleder dig in i badrumsdjungeln med allt ifrån val av kakel, klinker, belysning, badrums inredning och mycket mer.

OBS att våra rabatter kan endast nyttjas först när du valt  att anlita oss. Då kommer du att få en unik kod som synkar mellan oss och Svenska Kakel.

Adress
Svenska Kakel AB
Argongatan 18
431 53 Mölndal
tfn: 031-866440

Utnyttja ROT-Avdraget

Som privatperson som bor i hus eller bostadsrätt kan du använda ROT-avdraget för att få 30% avdrag på arbetskonstnaden. Vänligen meddela oss om du önskar ROT vid bokning av jobb. Vi sköter allt pappersarbete och ordnar det som behövs med skatteverket.

Läs mer hos Skatteverket

Har du en fråga?

Lämna namn, nummer och e-post så ringer vi upp!

Har du ett bråskande ärende? Kontakta oss direkt